ثبت شرکت سهامی خاص و ثبت شرکت سهامی عام
شرکتهای سهامی به دو نوعِ خاص و عام قابل ثبت هستند . شرکتهایی که تمامی سرمایه آنها توسط سهامداران شرکت که حداقل 3 نفر باشند، تأمین میگردد سهامی خاص نامیده میشوند و در مقابل به شرکتهایی که بخشی از سرمایه آنها با فروش اوراق به عام مردم تأمین میشود، سهامی عام گفته میشود. سقف تعهدات شرکتهای سهامی برخلاف مسئولیت محدود، محدود به سرمایه آنها نیست، بلکه با هر میزان سرمایه میتوانند هر مبلغی را متعهد شوند.
درباره سرمایه شرکتهای سهامی دانستن این نکته ضروری است که در زمان ثبت شرکت، بایستی حداقل 35% از کل سرمایه در حساب شرکت در شرف تأسیس بلوکه شود و تا زمان ثبت شرکت در حساب باقی بماند. گفتنی است پس از شرکتهای با مسئولیت محدود، شرکتهای سهامی خاص دارای بیشترین فراوانیِ ثبت در اداره ثبت شرکتها هستند.
شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص یکی از رایجترین شرکتهایی است که در ایران ثبت می شود. منظور از شرکت سهامی خاص ، شرکتهای تجاری است که سرمایه آنها به سهام تقسیم میشود و تمام سرمایه شرکت توسط موسسین آن تامین میشود. مسئولیت سهامداران در قبال سود و زیان شرکت مستقیماً وابسته به مبلغ اسمی سهام آنهاست.
- منظور از مبلغ اسمی سهام هر صاحب سهم، کل مبلغی است که وی در شرکت سرمایه گذاری کرده است. مسئولیت هر صاحب سهم در بدهی های شرکت، محدود به همان مبلغ سرمایه اوست.
- سرمایه هر شرکت سهامی به قسمت های مساوی تقسیم می گردد، که هر قسمت آن را سهم می نامند.
مزایای ثبت شرکت سهامی خاص عمدتا عبارتند از:
- به دلیل تقسیم سرمایه شرکت به سهام، نقل و انتقال سهام (که میتوانند بینام باشند) به راحتی صورت میگیرد.
- اعتبار شرکت های سهامی خاص جهت اخذ وام از بانکها، شرکت در مزایده یا مناقصه ها و امور تجاری بزرگ از شرکت مسئولیت محدود بیشتر است
- هر سهامدار فقط به اندازه سهم خود در شرکت مسئولیت دارد.
- سهامداران در انتخاب اعضای هیئت مدیره نقش دارند.
- یکی دیگر از مزایای تقسیم سرمایه به سهام این است که هر شخصی میتواند به اندازه وسع خود اقدام به خرید سهام کند. بدین ترتیب سرمایه های کوچک روی هم جمع میشوند و زمینه انجام امور تجاری را فراهم میکنند.
تمدید بازرسین هر یکسال یکبار و هیئت مدیره و مدیران هر دوسال یکبار باید انجام و به اداره ثبت شرکتها در قالب یک صورتجلسه اعلام شود. (شرکت مسئولیت محدود این تمدید ها را ندارد و شخصی که مدیرعامل یا سمتی میگیرد می تواند تا سالها بدون نیاز به تمدید مدیر یا عضو باشد)
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص تا به این تاریخ یعنی سال 1400 عبارت است از :
همانطور که گفته شد جهت تاسیس شرکت سهامی خاص، حضور حداقل 3 عضو به عنوان هیئت مدیره و حداقل ۲ عضو به عنوان بازرس (یکی بازرس اصلی و دیگری بازرس علی البدل ) الزامی است که همگی باید به سن قانونی 18 سال رسیده باشند.
1- بازرسین نباید رابطه فامیلی با هیئت مدیره داشته باشند.
2- اعضای هیئت مدیره باید حداقل یک سهم داشته باشند.
3- حداقل سرمایه مجاز شرکت سهامی خاص صد هزار تومان است که پرداخت نقدی ۳۵ درصد آن در زمان تاسیس شررکت و بعد از تایید نام شرکت الزامی است که باید توسط موسسین شرکت به یک حساب که نزد یک بانک افتتاح می گردد واریز گردد.
4- مسئولیت هر یک از سهامداران در قبال دیون و تعهدات شرکت به مبلغ اسمی سهام وی بستگی دارد.
5- نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص منوط به اعلام موافقت مجامع عمومی سهامداران شرکت، یعنی موافقت سایر سهامداران می باشد.
6- صدور سهام قبل از ثبت شرکت غیرقانونی است و جرم شناخته میشود.
7- در نام شرکت قبل از اسم شرکت یا بعد از آن کلمه خاص باید اضافه شود و این کلمه در کلیه نوشته های شرکت و آگهی ها باید رعایت گردد.
8- سرمایه شرکت سهامی خاص به وسیله خود مؤسسین تأمین می شود و حق صدور اعلامیه پذیره نویسی را ندارند.
دارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص به شرح زیر می باشد :
ـ تصویر شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضای هیئت مدیره و سهامداران و بازرسین
ـ ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین و هئیت مدیره ( تنظیم توسط موسسه ما یا خودتان )
ـ تکمیل دو نسخه اظهارنامه شرکت سهامی خاص ( تنظیم توسط موسسه ما یا خودتان )
ـ تکمیل دو نسخه اساسنامه شرکت سهامی خاص ( تنظیم توسط موسسه ما یا خودتان )
ـ درصورتی که اعضاء هیئت مدیره یا سهامداران اشخاص حقوقی باشند، ارائه فتوکپی آخرین روزنامه رسمی شخص حقوقی و نامه معرفی نماینده و کپی شناسنامه و فتوکپی کارت ملی برابر اصل شده نماینده شخص حقوقی.
ـ در صورت داشتن سهامدار خارجی برای اشخاص حقیقی ارائه تصویر برابر اصل پاسپورت و برای اشخاص حقوقی ارائه گواهی ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شده حاوی آخرین وضعیت شرکت و هم چنین ارائه اصل و ترجمه وکالت نامه و اختیارنامه وکیل سهامدار خارجی ( اعم از حقیقی و حقوقی)
در مورد اشخاص حقوقی خارجی سهامدار در شرکت، باید گواهی ثبت آن شرکت در خارج از کشور و ترجمه آن و ارائه اصل و نسخه ترجمه شده وکالت نامه وکیل شرکت خارجی لازم است.
ـ ارائه اقرارنامه بازرس یا بازرسان در متن صورتجلسه مبنی بر اینکه هیچگونه نسبت فامیلی اعم از نسبی و سببی با مدیران و مدیرعامل شرکت تا درجه سوم از طبقه اول و دوم ندارند و خود و یا همسرشان نیز از مدیران و مدیرعامل شرکت به طور مؤظفی حقوق دریافت نمی دارند.
ـ ارائه اصل وکالتنامه یا فتوکپی برابر اصل و کالتنامه ( در صورتی که وکیل یا یک موسسه مثل ما برای شما تاسیس را انجام دهد )
ـ ارائه گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل ۳۵% سرمایه اولیه شرکت ( بعد از تایید نام شرکت یعنی 3 روز بعد از شروع تاسیس در سامانه )
ـ ارائه اقرارنامه در متن صورتجلسه جهت کلیه اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مبنی بر اینکه مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل ۱۴۱ قانون اساسی نبوده و هیچگونه ممنوعیت قانونی موضوع مواد ۱۱۱ و۱۲۶ قانون تجارت برای آنها جهت عضویت در هیأت مدیره و مدیر عاملی وجود ندارد.
- شرکت سهامی خاص به شرکتی گفته می شود که در آن هر فرد به میزان سرمایه ی خود مسئولیت دارد پس چنین شرکتی به صورت شرکت سهامی خاص ثبت می شود.
- در این نوع شرکت ها سرمایه به سهام تبدیل می شود و هر شخص به میزان سهام خود در شرکت مسئولیت دارد.
- تعداد افراد تشکیل دهنده ی یک شرکت سهامی خاص حداقل 3 سهامدار و 2 بازرس می باشند.
- نکته ی قابل توجه در نام گذاری این گونه شرکت ها این است که حتما باید قبل یا بعد از اسم شرکت عنوان “سهامی خاص” ذکر شود.
- در شرکت های سهامی خاص ،سهامداران و بازرسان به هیچ عنوان نباید نسبت فامیلی داشته باشند.
- یکی از قوانینی که در همه ی شرکت های سهامی خاص رعایت می شود این است که باید 35% از میزان سرمایه شرکت در یکی از بانکهای کشور در حسابی که به نام شرکت است بلوکه شود که این وجه پس از چاپ آگهی در روزنامه رسمی قابل برداشت می باشد.
- حداقل سرمایه ای که برای یک شرکت سهامی خاص لازم است مبلغ یک میلیون ریال می باشد.
شرکت های سهامی خاص نزد بانکها اعتبار بیشتری داشته و برای اعطای وام و شرکت در مناقصات مناسب تر می باشد.
دیدگاهی یافت نشد