قبول وکالت طلاق توافقی از اقساء نقاط کشور با کمک سامانه ثنا
تا پیش از فراگیر شدن اینترنت و راه اندازی سامانه الکترونیکی ثنا امکان گرفتن وکیل از شهرهای دیگر یا وجود نداشت یا خیلی سخت بود. زیرا وکیل باید به صورت حضوری به شهرستان ها مراجعه کرده و خودش دادخواست یا شکوائیه را تقدیم دادگاه می کرد.
اما پس از راه اندازی سامانه ثنا توسط قوه قضائیه و الکترونیکی شدن ثبت لوایح، دادخواست و شکوائیه ها و همچنین ابلاغیه ها این امکان برای همه فراهم شده تا از وکلای شهرهای دیگر استفاده کنند. مثلا کسی که در بندرعباس زندگی می کند، می تواند از وکلای تهران استفاده کند. بنابراین اگر شما در شهرستان زندگی میکنید میتوانید به راحتی وکالت خود را به گروه وکلای موسسه حقوقی آئین عدالت خاتم داده و پرونده طلاق خود را به ما بسپارید.
قرارداد الکترونیک وکالت و سامانه ثنا چیست؟
هر شخصی که میخواهد در دادگاه پرونده داشته باشد باید در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشد حتی اگر عضویت مربوط به سالهای قبل باشد. در طلاق نیز این اجبار وجود دارد و زن و شوهر حتی با داشتن وکیل باید شماره ملی آنها در سامانه مذکور تعریف شده باشد. ثبت نام هم بسیار راحت است به نزدیکترین دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید . لیست آن را در سایت عدل ایران یا گوگل جستجو کنید. البته به صورت غیر حضوری و از طریق سایت عدل ایران هم میتواتید بدون مراجعه حضوری با احراز هویت برخط و تعریف مشخصات سجلی، شماره موبایل، نشانی و امضا الکترونیک ثبت نام کنید.
مراحل طلاق توافقی
در ادامه تمام مراحل طلاق توافقی را در ۸ گام ساده برای شما توضیح میدهیم:
گام اول: مشاورههای اجباری
با توجه به آخرین تغییرات موجود در استان تهران و بسیاری از استانهای کشور، اولین اقدام طلاق توافقی مراجعه به سامانه نوبت دهی طلاق و ثبت اطلاعات زوجین در این سامانه است.
سپس زوجین باید به مراکز غربالگری و مشاوره خانواده مراجعه نمایند و پس از انجام مشاورههای لازم، “گواهی عدم انصراف از طلاق” دریافت کنند.
گام دوم: تقدیم دادخواست
دومین گام برای انجام طلاق توافقی، تقدیم دادخواست طلاق به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است.
برای این منظور، زوجین یا وکلای ایشان باید به همراه مدارکی مانند: شناسنامه، کارت ملی و عقدنامه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست خود را تقدیم نمایند.
گام سوم: تعیین وقت دادرسی
پس از تقدیم دادخواست طلاق توافقی، باید منتظر تعیین وقت حضور در دادگاه خانواده جهت رسیدگی به موضوع باشید.
تعیین وقت رسیدگی، بوسیله ابلاغ الکترونیکی در سامانه ثنا به اطلاع زوجین خواهد رسید. همچنین صدور ابلاغیه بوسیله ارسال پیامکهایی به اطلاع زوجین میرسد.
گام چهارم: حضور در جلسه دادگاه
اقدام بعدی، حضور زوجین یا وکلای ایشان در دادگاه خانواده در روز و ساعت تعیین شده در ابلاغیه به همراه مدارک لازم است.
گام پنجم: مشاوره در دادگاه
در این زمان پس از پرداخت هزینه مشاوره، زوجین یا وکلای آنها به واحد مشاوره مستقر در دادگاه خانواده مراجعه مینمایند و مشاور خانواده با طرفین مذاکره و در ابتدا سعی در مصالحه و سازش میکند و در صورت موثر واقع نشدن اصلاح ذات البین و ارشاد و راهنماییهای مشاور خانواده و اصرار زوجین یا وکلای آنها به وقوع طلاق، مشاورین خانواده با ذکر دلایل نسبت به مصلحت یا عدم مصلحت زوجین در خصوص تفریق و جدایی، اظهار نظر مینمایند. سپس توافقنامه توسط مشاور خانواده تکمیل و به امضاء وی و طرفین میرسد و به زوجین یا وکلاء آنها تحویل داده میشود تا جهت صدور گواهی عدم امکان سازش به دادگاه ارائه نمایند.
توافقنامه معمولاً شامل موارد زیر است:
- توافق و تعیین تکلیف در خصوص مهریه
- نفقه زوجه
- اجرت المثل
- جهیزیه
- حضانت فرزند
- نحوه و تاریخهای ملاقات با فرزند
- حضانت و نگهداری و نفقه فرزند و میزان و نحوه پرداخت آن
- سایر حقوق مالی و غیر مالی طرفین
گام ششم: احراز باردار بودن یا باردار نبودن زوجه
احراز بارداری یا عدم بارداری زوجه از سوی دادگاه جهت صدور گواهی عدم امکان سازش الزامی است و برای این منظور ۳ راه زیر وجود دارد:
۱) اقرار زوجه
اقرار زوجه مبنی بر عدم بارداری زوجه که در اینصورت دادگاه با این اقرار اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش مینماید اما اجرای صیغه طلاق در دفتر طلاق، منوط به آن است که زوجه قبلاً به آزمایشگاه پزشکی مراجعه نموده و پس از انجام آزمایشات پزشکی مربوطه، گواهی عدم بارداری را به دفاتر طلاق ارائه نماید.
۲) مراجعه به آزمایشگاه
قبل از مراجعه به دادگاه خانواده، زوجه به آزمایشگاه پزشکی مراجعه نموده باشد و گواهی عدم بارداری را از آزمایشگاه فوق اخذ و به دادگاه ارائه نماید که در اینصورت پس از صدور گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه خانواده، با مراجعه زوجین به دفاتر طلاق، دفاتر فوق اقدام به اجرای صیغه طلاق مینمایند.
نکته ۱: در صورتی که زوجه باکره باشد، نیازی به اقرار زوجه به عدم بارداری و همچنین نیازی به ارائه گواهی عدم بارداری نیست. اما بجای آن زوجه باید با معرفی نامه دادگاه به پزشکی قانونی (فقط پزشکی قانونی و نه آزمایشگاه پزشکی و یا پزشکان دیگر) مراجعه نماید و پس از انجام آزمایشات و معاینات مربوطه، «گواهی سلامت بکارت» مبنی بر تایید دوشیزه و غیر مدخوله بودن را اخذ و به دادگاه ارائه نماید.
نکته ۲: در صورتی که زوجه یائسه باشد، نیازی به اقرار وی به عدم بارداری و همچنین نیازی به ارائه گواهی عدم بارداری نیست.
۳) اتفاق نظر زوجین بر وجود جنین
چنانچه زوجین بر وجود جنین اتفاق نظر داشته باشند، این موضوع در گواهی عدم امکان سازش ذکر میشود.
گام هفتم: حضور مجدد در دادگاه
پس از اقدامات پیش گفته، زوجین یا وکلای آنها به دادگاه خانواده مراجعه مینمایند و دادگاه با احراز علقه زوجیت و با توجه به مواردی همچون نظریه مشاور، محتویات پرونده و توافقات زوجین اقدام به صدور رای که همان گواهی عدم امکان سازش است، مینماید.
گام هشتم: مراجعه به دفتر طلاق
پس از صدور گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه، زوجین یا وکلای آنها ۳ ماه فرصت دارند تا با در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش و مدارک لازم دیگر، به دفتر طلاق مراجعه نمایند و با جاری شدن صیغه طلاق و ثبت آن، مراحل طلاق توافقی به اتمام میرسد.
وکلای مجرب موسسه حقوقی آئین عدالت خاتم با توجه به تجارب و سوابق درخشانی که در زمینه انواع دعاوی خانواده از جمله طلاق توافقی دارند، صفر تا ۱۰۰ پروسه و مراحل طلاق توافقی را در کوتاهترین زمان ممکن و بدون نیاز به حضور زوجین به انجام میرسانند.برای ارتباط با موسسه لطفا از طریق شماره های موجود در سایت اقدام کنید.
دیدگاهی یافت نشد